MINIFERIE - FERIE - PÅSKEFERIE - PINSEFERIE - SOMMERFERIE  
temp0009_bar
  Miniferie  
|
  Booking  

Hospital

Åreknuder
Åreknuder, også kaldet varicer, er en almindelig lidelse, som rammer rigtig mange, dog hyppigst kvinder. Åreknuder opstår typisk i benene, når veneklapperne som føre blodet tilbage til hjertet ikke fungere optimalt. De kan også skyldes andre sygdomme, men dette ses ikke så tit. Åreknuder er synlige, snoede og udvidede vener, som ligger lige under huden. Det er meget få, der oplever gener ved åreknuder, og derfor bliver der sjældent gjort noget ved dem sundhedsmæssigt. Dog vælger flere at få dem fjernet, da de synes knuderne skæmmer deres krop. Man fjerner åreknuder ved en operation, men denne sikre altså ikke mod fremtidige åreknuder. Så selvom man er blevet opereret for det en gang, risikerer man altså at få åreknuder igen. Derudover kan åreknuder være arvelig, hvilket man selvfølgelig skal være opmærksom på, men da de sjældent er farlige, behøver man ikke bekymre sig så meget.

Plastikkirurgi
Når man vælger at få lavet plastikkirurgi, skal man huske at gøre det for sin egen skyld. Det kan være man vælger at få forstørret sine bryster. Hvis man gør dette for en anden, er der en risiko for, at man på et tidspunkt bliver ked af beslutningen. Hvis man derimod har gjort det for sin egen skyld, har man haft sit hjerte med i beslutningen. Der findes to populære måder at få forstørret bryster på. Denne ene er med implantat og den anden er med eget fedt. Ved implantat skal man igennem en ret stor operation, hvor der kan opstå en del forskellige komplikationer. I den anden metode fjerner man fedt fra hofter, lår og mave ved kanyler, og sprøjter dette ind i brysterne. Der er færre komplikationer ved den sidste metode, men det kan dog være, at denne skal gentages et par gange for at få det bedste resultat. Hvilken metode, der passer bedst til en, bliver bestemt sammen med lægen, så man får nogle bryster, der passer til ens kropsbygning og ønsker.

Blodsprængninger
Blodsprængninger er et problem, som ses ved rigtig mange danskere. Det opstår, når de små blodkar under huden sprænges, oftest som følge af sol eller kulde. Man ser oftest blodsprængninger på ben, bryst og i ansigtet. Der er ikke nogen helbredsmæssiggrund til at gøre noget ved sine blodsprængninger, men der kan selvfølgelig være nogle kosmetiske grunde. Ved hjælp af en laserbehandling er det nu muligt at komme af med de trælse blodsprængninger. Det er ikke en behandling, der kræver meget tid, eftersom man kan optage sine gøremål umiddelbart lige efter behandlingen. Det kan godt være, der skal mere end en behandling til for at få det mest effektive resultat. Man skal dog være opmærksom på, at en sådan behandling ikke forebygger eventuelle nye blodsprængninger.

Modermærke
Modermærker er en samling af pigmentceller i huden, som kommer med alderen. Derfor ser man sjældent nyfødte med modermærker. Nogle vælger at få fjernet deres modermærke af kosmetiske eller irritations grunde. Det kan for eksempel være, hvis man har et modermærke i hovedet, eller et som er meget hævet.
Ved fjernelse laver man et lille kirurgisk indgreb, som er ukompliceret og kan udføres de fleste steder på kroppen. Derudover gør man alt for, at der bliver mindst muligt ardannelse, så man efter noget tid slet ikke kan se det. Det er også den metode man bruger, hvis man har mistanke på eventuel modermærkekræft.

Kuskehånd
Kuskehånd er en lidelsen, hvor der forekommer en skrumpning og fortykkelse af håndens seneplader. Derudover vil man også opleve knudedannelse i selvhåndfladen, men også ude på fingrene. Kuskehånd er ikke en smertefuld lidelse, men det er en lidelse, som kan være til stor irritation. Skrumpningen og fortykkelsen af senepladen trækker nemlig fingrene mod håndfladen, så fingrene ikke længere kan udstrækkes. Dette gør, at man ikke kan bruge de berørte fingre, da man ikke kan bevæge dem. Det er typisk lillefingeren, der bliver ramt hårdest, derefter ringefingeren og lidt langefingeren. Oftest går pegefingeren og tommeltotten uden symptomer. For at få fuld førlighed tilbage i sine fingre, så skal man igennem en operation, hvor man fjerner knuderne, og derefter skulle det være muligt at bruge sine fingre fuldt ud igen. Man kan vælge imellem en nålebehandling eller en åben operation. Lige meget hvad man vælger, skal man være opmærksom på, at lidelsen kan komme igen, så det er nødvendigt med flere operationer.

Ortopædkirurgi
Ortopædkirurgi er behandlingen af skader samt medfødte og erhvervede lidelser i bevægeapparatet. Både dem der kan klares kirurgisk og ikke-kirurgisk. Det vil sige, at det er alt lige fra brækkede knogler, sprungne sener til ømme led. Indenfor ortopædkirurgien er der en under inddeling, nemlig det der hedder osteosyntese. Dette er brugen af skruer, plader mm. i operationer, når man skal samle knogler. Her ind under går også udskiftningen til kunstige led, som mange ældre har gavn af, da deres led bliver noget stærkere.

Pigmentpletter
Pigmentpletter er pletter i huden, som har en mørkere farve end det omkringliggende. Man får oftest pigmentpletter som følge af solen. Nogle er heldige og får ingen gennem deres liv, mens andre får rigtig mange, hvilket godt kan gå hen og blive en hindring, da man måske synes det skæmmer ens hud. Men dette er der heldigvis råd for. Man kan få nogle forskellige creme, som kan mindske pigmentpletterne betydeligt. Desuden kan man også vælge at få behandling med laser eller lys. Disse metoder er rigtig gode til pigmentpletter, som ikke ligger for dybt. Pigmentpletter som går dybt ned i huden, er det desværre rigtig svært at gøre noget ved. Man vil måske kunne mindske pigmenten, så forskellen bliver mindre, men man vil ikke kunne fjerne dem totalt.

Restylane
Restylane er en såkaldt ”filler”, som bruges til at slette alderstegn som rynker og/eller give mere fyldige udtryk – dette kan for eksempel være læberne. Restylane indeholder hyoluronsyre, som er det stof, der naturlig holder vores hud spændstig og fast. Med årene begynder kroppen at producere mindre hyoluronsyre, og derfor kommer der rynker, og huden hænger mere slapt. Ved at sprøjte restylane ind under huden, med en tynd nål, kan man mindske mange af rynkerne, og faktisk fjerne nogle helt. Det er nem og komplikationsløst måde at komme af med sine rynker på. I stedet for at fjerne rynker med restylane, så kan man også give ansigtet mere fylde. Dette benyttes især til læberne og nogle gange til kindben. Restylane giver et hurtigt og effektivt resultat. Man skal dog være opmærksom på at virkningen forsvinder med tiden, og det er derfor en behandling, man skal blive ved med at få, hvis man vil have et vedvarende resultat.

Talgkirtler
Talgkirtler er små kirtler, som findes overalt på kroppen på nær håndfladerne, fodsålerne og læberne. Kirtlerne indeholder et fedtstof, som sikre mod udtørring og vandskade, samt nogle bakteriedræbende stoffer, som beskytter huden. Det sker nogle gange, at man kan få en forstørret talgkirtel. Dette sker, hvis udførelsesgangen tilstoppes, så talgen ikke kan komme ud. Derefter vil der dannes en lille knude, som kan være op til 5 cm, men de varierer meget i størrelse. Det er ikke farligt at have forstørret talgkirtler, men man kan opleve, at der går betændelse i det. Man kan vælge at blive opereret for forstørret talgkirtler, men dette er mest for kosmetiske grunde, da de ofte sidder i ansigtet, brystet eller lysken. Selvom man er blevet opereret, kan man desværre godt få tilbagefald samme sted, og dette er der større risiko for, hvis man opererer på en betændt talgkirtel.